Pårørendesamarbejde
Pårørendesamarbejdet er en del af den samlede pårørendeindsats
Et pårørendesamarbejde kan indgå som en vigtig del af din recoveryproces hos Center for Unge og Midlertidige Botilbud. Vi arbejder for en ligeværdig dialog i samarbejdet. Derfor har vi forskellige tilbud til dine pårørende som en del af den samlede pårørendeindsats i Københavns Kommune.
Pårørendesamarbejde kan støtte din recoveryproces
I socialpsykiatrien lægger vi stor vægt på at have et stærkt og gensidigt samarbejde med dine pårørende. Pårørende kan spille en helt særlig rolle for din recoveryproces og være med til at støtte dig i din hverdag.
Vores erfaring er, at pårørende ofte også kan bidrage med vigtig viden og spørgsmål, som kan være med til at styrke og inspirere vores rehabiliterende samarbejde.
Gensidig tillid og respekt
Vi arbejder for at skabe et pårørendesamarbejde, der er baseret på ligeværdig dialog og respekt for hinandens situation, roller og synspunkter. Derfor lægger vi vægt på, at vi mødes i en respektfuld og åben atmosfære, hvor vi lytter til hinanden og afstemmer tanker og idéer.
Pårørende og netværk er personer, der står dig nær
Dine pårørende er personer, som står dig nær. Det kan være familiære relationer som fx dine forældre, søskende, din ægtefælle/kæreste eller dine børn. Det kan også være personer uden for din familie fx dine venner, studiekammerater, kollegaer eller helt andre personer fra dit netværk, som du føler dig tryg ved og har tillid til.
Pårørende i centerrådene
Socialpsykiatriens fire centre har hvert et centerråd, hvor du kan mødes med pårørende, medarbejdere og ledere for at drøfte seneste nyt i centret. Møderne er et forum, hvor du kan stille spørgsmål, fremføre synspunkter og blive hørt om forhold, der har betydning for dig, i relation til centrets udvikling og drift.