Københavns Kommunes logo

Centernyt juni 2022 CUMB

Centernyt er til dig som er medarbejder, beboer eller pårørende i CUMB og har til formål at give et indblik i, hvad der rør sig på tværs i centret, i forvaltningen og generelt i Socialpsykiatri København.

Velkommen til centernyt

Dette nummer indeholder:

 • Madfestival: "Spis med i vores køkkener" på THG
 • MÅNEDENS TEMAER: Pårørende- og Beskæftigelsesindsatserne i CUMB
 • På gensyn

"Spis med i Vores køkkener"

En ny madfestival i København har sat fokus på kvalitet og bæredygtighed i tilberedningen af måltider i offentlige institutioner.

I den forbindelse åbnede Thorupgården dørene og inviterede naboer og andre nysgerrige københavnere til gourmetmiddag i Thorupgårdens kantine.

Mad med velsmag

Her arbejder køkkenchef Peter og hans team på at skabe tryghed og fællesskab for beboerne med genkendelige retter og masser af velsmag. Peter er uddannet kok og har arbejdet på nogle af Københavns bedste restauranter.

I dag glæder Peter sig over at kunne inspirere beboerne til nærende og regelmæssige måltider igennem mad, der er klimavenlig, sund og velsmagende.

Arrangementet tiltrak intet mindre end 80 spisende gæster på Thorupgården, hvor over halvdelen af gæsterne kom udefra.

Se hvordan madfestivallen blev kickstaret på Thorupgården i TV2 Lorrys indslag lige HER

Festivallen løb af stablen i uge 19 og 20.

Nyt fra pårørendeindsatsen

Julie, som er CUMBs pårørendevejleder, har været tilknyttet centret i snart fire måneder, og indsatsen begynder stille og roligt at tage form med forskellige initiativer og pårørendeaktiviteter.

Støttende samtaler

Alle pårørende til beboere i CUMB har mulighed for at henvende sig til Julie for en samtale. Samtalerne er tænkt som en støtte og et frirum, hvor pårørende kan tale om det, der fylder for dem. Det kan fx være følelser og tanker som følger med rollen som pårørende - på godt og ondt.

Alle pårørende, der henvender sig kan til en hver tid ønske at være anonyme. Samtaler og møder finder som regel sted i Nansensgade 47a, men kan også foregå via telefon eller videoopkald.

Vejledning til eksterne tilbud

Julie hjælper også med at navigere i eksterne tilbud såsom pårørendeforeninger, interesseorganisationer mm.

Frem mod sommerferien afholder Julie flere forskellige arrangementer for pårørende, men tilbyder også et par sammenkomster, hvor både pårørende og beboere er inviteret.

Aktiviteter i juni og juli

Cafemøder for forældre

Den 21. juni og 5. juli kl. 17.00 - 19.00 afholder Julie pårørendecafémøder for forældre til beboere i CUMB.

Cafémøderne er åbne drop-in møder, så tilmelding er ikke nødvendig! Møderne afholdes i Nansensgade 47a, 1. sal.

Walk and talk for søskende

Den 4. juli kl. 16.30-18.00 kan søskende, der er pårørende til en beboer i CUMB, komme med på en "walk and talk" med Julie rundt i Amager Strandpark.

Tilmelding bedes ske senest samme dag kl. 12.00!

Mad for beboere og pårørende

Den 22. og 29. juni kl. 16.30-18.00har beboere i CUMB mulighed for at tage en ven, et familiemedlem eller en anden pårørende fra deres netværk med til fællesspisning i Nansen.

Under temaet "Sommer" kreeres i fællesskab en 3-retters menu, som nydes over gode snakke ved bordet.

Tilmelding bedes ske senest dagen før arrangementet af hensyn til indkøb!

Temaaften for pårørende med filmvisning: NÅR JEG TØR

Den 28. juni kl. 16.30-19.00 inviteres pårørende i CUMB til filmvisning, hvor I kan opleve fire modige kortfilm, som er lavet til filmfestivalen "Don´t Fear the Weird" i samarbejde med Outsideren og PsykInfo.

Filmene er produceret i tæt samarbejde med hovedpersonerne, som alle lever med psykisk sårbarhed. Men i stedet for at fokusere på hovedpersonernes diagnoser, centrerer filmene sig om universelle menneskelige udfordringer, som vi alle sammen i mere eller mindre grad oplever igennem livet.

Kortfilmene kan måske hjælpe os til, at vi i mindre grad føler os alene med vores svære følelser!?

Til arrangementet møder vi instruktøren Maria Lisa Olsen og et par af hovedrollehaverne, som er klar på at besvare spørgsmål.

Temaaftenen rundes af med tid til uformel dialog og erfaringsudveksling om det at være pårørende.

OBS Alle, der deltager i temaaftenerne har etisk tavshedspligt. Der diskuteres ikke enkelsager ved arrangementerne.

Pårørendeindsatsens følgegrupper og netværk

Der er i skrivende stund ved at blive etableret to følgegrupper, der skal være med til at sætte pårørendeindsatsen endnu mere på dagsordenen fremover.

Det drejer sig om en medarbejderfølgegruppe bestående af medarbejderrepræsentanter for hvert tilbud og en organisatorisk følgegruppe bestående af ledere og specialkonsulenter.

Derudover deltager Julie i netværksmøder med andre pårørendevejledere og konsulenter fra KK og andre kommuner.

Inddragelse er afgørende!

De pårørendes stemmer er selvsagt helt afgørende for tilpasning af indsatsen, hvorfor Julie er meget optaget af kontinuerlig inddragelse i både planlægning og evaluering af indsatsens forskellige tilbud og arrangementer.

Pårørende er altid velkomne til at komme med forslag/ønsker og ris/ros, så vi i CUMB kan opbygge en styrket pårørendeindsats med de rette meningsfulde fællesskaber, som afspejler konkrete behov på området

KONTAKT

 • Julie Hildebrandt-Hæsum Bender
 • Nansensgade 47a
 • Mail: Haesum@kk.dk
 • Tlf.: 29 26 16 05

Nyt fra beskæftigelses- og uddannelsesindsatsen

Identitet- og beskæftigelsesarbejdsgruppen og CUMBs beskæftigelsesnetværk er gået sammen om at styrke beskæftigelses- og uddannelses- indsatsen yderligere.

Første fusionsmøde mellem de to grupper blev afholdt 2. juni, og gruppen består nu samlet set af et hold på 17 medlemmer.  Det er veldokumenteret, at beskæftigelses- og uddannelsesrettede tilbud er identitetsskabende for mange, hvorfor vi sætter alle kræfter ind på området.

Fremskudt sagsbehandling 

Det nyeste initiativ i CUMBs beskæftigelsesindsats er fremskudt sagsbehandling fra Jobcenter København Ungecenter (JKU).

Den fremskudte sagsbehandling startede tilbage i marts og går ud på, at sagsbehandlere fra jobcentret kommer ud på henholdsvis Borgervænget, Orienten, Sydhavn og Radisevej. Den fremskudte sagsbehandling har til formål  at åbne op for et større samarbejde mellem sagsbehandlere, kontaktpersoner og beboere om en helhedsorienteret indsats.

Man kan stadig få råd og vejledning af beskæftigelseskoordinator Seti, som er fysisk tilstede på botilbuddene hver anden uge. I samtale med Seti har man mulighed for at blive mere afklaret omkring uddannelse og beskæftigelse.

Beskæftigelses- og uddannelsesrettede aktiviteter 

CUMB arrangerer stadig beskæftigelses- og uddannelsesrettede aktiviteter såsom undervisningsforløb med Meyers Madhus. Derudover arrangeres løbende oplæg og besøg til uddannelsesarrangementer som kan vække nysgerrighed og inspiration.

Den seneste tid har der været arrangeret oplæg om HF-inklusion, og fra Nansen har vi været på erhvervsuddannelsesmessen Skills i Høng og til introdag og middag på Hotel og Restaurantskolen.

Kursustrappen

Den 11. juli kl. 12.00 går turen til Kursustrappen, som har målrettede kursusforløb, som sikrer at gennemførsel af 9. klasse eller opnåelse af de sidste karakterer, som kræves, hvis man ønsker at starte på ungdomsuddannelse.

Beboerjobs

Vi har stort fokus på etablering af interne beskæftigelsesmuligheder på flere af CUMBs botilbud. Der er tale om beboerjobs, som kan søges af beboere med tilknytning til centret. Lige nu kan man fx søge beboerjob i Grønt Udeteam, som holder til i Nord Vest og i Cafeen/køkkenet på Thorupgården på Nørrebro.

Inden længe ansætter vi beboerjobbere i Sydhavns Sansehaveprojekt og i køkkenet på Borgervænget.

KONTAKT

 • Beskæftigelseskoordinator Seti
 • Tlf.: 30 66 57 19
 • Mail: QJ7I@kk.dk

Lokale beskæftigelsesnøglepersonerne:

 • Thorupgården: Anders og Carina
 • Borgervænget: Amira
 • Radisevej: Trine
 • Griffenfeldsgade: Lise
 • Orienten: Anja
 • Thomas Koppels Allé: Rikke
 • BofNa: Mette

På gensyn derude

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig juni måned. Og til jer hvis ferie er lige på trapperne: Rigtig god sommerferie!

Har du indslag til nyhedsbrevet, så tøv ikke :-)

Skriv til: KU3B@kk.dk eller QJ5R@kk.dk

Alle gode hilsner

Hans Hugo Andersen