Velkommen til Kompasset

Kompasset tilbyder kursusforløb, drop-in aktiviteter og arrangementer m.m. Fokuspunkterne er sundhed, beskæftigelse, fællesskab og samvær med henblik på at støtte dig i din recovery. Benyt gratis vores store træningssal eller kom forbi og få en snak.

Psykisk sårbar med ønske om aktiviteter og samvær?

Københavns Kommune har en række aktivitets- og samværstilbud til borgere med psykisk sårbarhed og sindslidelse. Kompasset er et af disse steder. Hvad er psykisk sårbarhed? (Socialstyrelsen.dk)

Kompasset er nært placeret ved både metro og forskellige botilbud på Amager, og vi har økologisk café, stort træningslokale, drivhus og egen have, og så har vi gang i mange aktiviteter og forløb. Følg Kompasset på Facebook, hvor du finder aktuelt nyt, tilbud, input og informationer om dette og hint.

Kompasset har åbent i hverdagene

Kompasset har plads til alle. Vi tilbyder længere forløb, holdtræning og aktiviteter med udgangspunkt i, at du kan blive inspireret til en sundere livsstil og få støtte i din recovery. Vi har også plads til, at du kommer nyder en kop te og sidder stille.

Vi har en øko-café, store lyse træningslokaler med diverse maskiner og en hyggelig have, hvor vi i fællesskab dyrker lækre grønne sager, som vi tilbereder og spiser.

I cafeen kan du nyde en veltilberedt økologisk ret, en god kop kaffe eller en smoothie. Vi har stort fokus på de, som ønsker at starte forsigtigt op, restitution er et andet punkt med opmærksomhed på og det er muligt at kombinere forløb med fx jobafklaring/ressourceforløb.

Aktiviteter i Kompasset

I Kompasset får du indflydelse på aktiviteter, hjælp til at finde den røde tråd og støtte i at blive klogere på dig selv. Der er rig mulighed for at få udvidet din horisont med vores spændende foredragsholdere, og derudover er der også altid plads til hyggeligt samvær og en snak.

Nogle af vores aktiviteter, foredrag og forløb arrangeres i samarbejde med Frivilligcenter Amager, Kompassets Venner, IF Kæmperne og Peer2Peer, hvor du fx kan blive frivillig og hjælpe andre i deres recovery. Kompasset ligger tæt på en metrostation. Vores træningsfaciliteter er til gratis afbenyttes.

Find mere viden, information og nu & her oplysninger (samt et væld af videoer) på Kompassets Facebookside

Retur til alle menupunkter

Hvorfor drop-in og kurser?

Hvad er forskellen på drop-in og kurser?

Om drop-in

Formålet med drop-in er at tilbyde aktiviteter der er fleksible, løbende tilgængelige og uden tilmelding. Således kan du deltage, når dagsformen er til det.

Om kurser

Formålet med kurser er at hjælpe dig til at få bedst muligt greb om din tilværelse. Vi arbejder i fællesskab på at give dig en tro på egen formåen, du opnår nye kompetencer og du får kendskab til mentale værktøjer. Kort og godt formålet er, at du får et hverdagsliv, som er mest muligt meningsfyldt.

Du vil med stor sandsynlighed også komme med dine egen forventninger og vi vil støtte dig i, at disse kan blive realistiske og gennemførlige.

Vores kurser er kendetegnet ved at have et tema, de er tidsafgrænsede, har faste kursusdage og med forpligtende tilmelding på forhånd. Du bliver inviteret til en samtale, hvor vi taler om forventninger, ønsker, kursets tema og indhold.

Recovery og rehabilitering

Recovery og rehabilitering i den københavnske socialpsykiatri

Recovery er en individuel og personlig udviklingsproces, som den enkelte selv definerer. Mennesker kommer sig af psykisk sygdom på mange forskellige måder. Det er forskelligt fra person til person, om man kommer sig helt eller delvist, ligesom det er forskelligt, hvor lang tid det tager at komme sig.

Rehabilitering er det tilbud borger får hos aktivitets- og samværstilbuddene (AST). Det er borgernes behov og ønsker, der er styrende for rehabiliteringen. Borgerne er erfaringseksperter, og medarbejdere er fageksperter, som støtter borgerne i at få et hverdagsliv på egne præmisser.

Bliv klogere på begreberne 'rehabilitering' og 'recovery'.
 

Kontakt os

Kompasset

Sundbygårdsvej 1

2300 København S.

Du er mere end velkommen til at ringe eller skrive til os. Du kan også komme forbi til en snak.

 

Har du akut brug for hjælp, uden for vores åbningstid, så kan du kontakte døgnåbne Akuttilbuddet.