Ringergården
Hverdagen på Ringergården
Ringergården ligger på en rolig vej i Københavns Nordvestkvarter og er tæt på offentlig transport, indkøbsmuligheder og Utterslev mose, hvor der er rig mulighed for en dejlig gå- eller cykeltur.
Vi samarbejder om at opbygge fornyede ressourcer og kompetencer hos Ringergårdens beboere.
Ringergården er en del af Center for Selvstændige Boformer og Sundhed (CSBS), og hører sammen med afdelingerne Bjergvænget og Vestergårdsvej.
Boligerne er almene boliger, som udlejes gennem FSB, og huslejen fastsættes af boligselskabet. Du kan søge boligsikring og indskudslån via din sagsbehandler.
Boligerne er på mellem 55 og 65 m2 og er enten 1- eller 2-værelses lejligheder. Der er desuden en dobbelt fælleslejlighed, fælles vaskeri i kælderen og et hyggeligt haveanlæg.
Personalet på Ringergården
Personalet består af otte til ni kontaktpersoner, der repræsenterer forskellige faggrupper, fx pædagoger og social- og sundhedsassistenter. Samt ledelse.
I tidsrummet 8.00-16.00 er der medarbejdere til stede. I tidsrummet 16.00-18.00 sidder kontaktpersoner fra de tre afdelinger (Ringergården, Vestergårdvej og Bjergvænget) sammen på en af matriklerne, og du kan ringe til dem eller aftale en tur ud af huset.
Ringergården er et udviklingshus
Vi ser os selv som et udviklingshus, hvor vi sammen med den enkelte beboer øver, lærer og skaber forandring og udvikling. Det sker i et miljø, hvor kontaktpersonerne omsorgsfuldt støtter og vejleder dig på vejen.
Indsatserne på Ringergården tager udgangspunkt i en recovery- og rehabiliterende tilgang, der danner grundlaget for din individuelle udvikling.
Aktiviteter og arrangementer kan aftales på beboermøder eller i hverdagen. Vi tilbyder forskellige aktiviteter lokalt, men også på tværs og i samarbejde med andre afdelinger og i centret i det hele taget. Derudover har vi et tæt samarbejde med afdelingerne Bjergvænget og Vestergårdsvej, som vi afholder aktiviteter på tværs med.
Ringergårdens beboere og samarbejdet med personalet
Beboerne på Ringergården lever, som eksempel, med psykiske lidelser som skizofreni, angst og depression og andre svære affektive forstyrrelser.
Beboerne på Ringergården er i aldersgruppen 25 til 65 år og er generelt meget selvstændige og ressourcestærke. Mange har for eksempel mobiltelefon og internet, hvilket medvirker til at understøtte selvstændigheden.
Der er generelt et godt sammenhold mellem beboerne, som hjælper og støtter hinanden, hvilket gør Ringergården til et godt sted at bo. Vi ønsker altid at understøtte det gode naboskab og relationer på tværs.
Der er månedlige beboermøder, hvor forskellige tanker og ønsker drøftes, og hvor der er mulighed for, at du kan deltage aktivt som beboer. Vi arbejder på at skabe et indbydende og rummeligt miljø, hvor alle trives. Vi støtter, hjælper og motiverer inden for alle områder af et godt hverdagsliv, fx i forhold til økonomi, socialt samvær, rengøring, medicinhåndtering og sund kost.
Rehabilitering, recovery og værdier
Ringergården er et rehabiliterings- og recovery-orienteret tilbud til dig, der ønsker at bo i egen bolig. Vi arbejder med psykosocial rehabilitering, såsom styrkelse af den enkelte beboers kræfter og evner til at varetage sin egen tilværelse og måske at få mod på en tilværelse i selvstændig bolig, eventuelt med støtte.
Samarbejdet mellem beboere og medarbejdere er baseret på Københavns Kommunes værdier, som er: respekt, ligeværdighed, dialog og tillid. Vores vision er at skabe et sted, hvor alle beboere får individuel støtte af engagerede kontaktpersoner, der tager ansvar for den enkelte og for fællesskabet, så hverdagslivet fungerer og er meningsfuldt for alle på Ringergården.
Målgruppen på Ringergården
Ringergården er et botilbud under almenboligloven § 105 og serviceloven §§ 83 og 85.
Kontakt os
Ringergården
Ringergården
Ringergården 11
Niclas Rasmus Koefoed
Niclas Rasmus Koefoed
Tilbudsleder
Baris Kaymaz
Baris Kaymaz
Afdelingsleder