Peers i socialpsykiatrien

Du kan modtage peer-støtte på socialpsykiatriens tilbud. Peer-medarbejdere har selv haft en psykisk lidelse, og de kan hjælpe dig med at opbygge fællesskab med andre. De er en slags brobyggere mellem dig og dine interesser i og uden for tilbuddet.

Hvad er peer-støtte?

Peer-støtte betyder i al sin enkelhed støtte mellem mennesker, der har fælles erfaringer med en livsudfordring eller en bestemt type livskrise, fx psykiske vanskeligheder, misbrug, sorg eller sygdom.

Du har mulighed for at modtage peer-støtte på socialpsykiatriens tilbud, som ansætter peer-medarbejdere, der kan støtte dig i din hverdag.

Peer-medarbejderen er en person, der selv har haft en psykisk lidelse eller har lært at mestre sin lidelse, og som kan hjælpe dig med at opbygge fællesskab med andre. En peer-medarbejder er et menneske, du kan tale med, som selv kender til, hvor udfordrende livet kan være med en sindslidelse, og som kan støtte dig med at bevare dine håb og drømme.

Peer-medarbejdere og det øvrige personale

Peer-medarbejderen er en slags brobygger mellem dig som bruger, og personalet. En peer-medarbejder er ikke en terapeutisk eller behandlende medarbejder, men en person som selv har erfaring med at være sindslidende og bruger i systemet.

Peer-medarbejderen kan sætte sig ind i, og nikke genkendende til det, du kæmper med. Sammen kan I finde veje til aktiviteter, som gør din hverdag meningsfuld og styrker din tro på en positiv fremtid.

Vi har allerede set de gode resultater af peer-medarbejderes indsats i socialpsykiatrien. Det særlige ved peer-medarbejdere er, at de ved at dele deres egen historie og erfaringer kan indgyde håb på en anden måde, end professionelle medarbejdere kan.     

Hvordan får jeg peer-støtte?

Er du blevet nysgerrig på, om peer-støtte er noget for dig, kan du kontakte personalet på dit bosted eller dit aktivitets- og samværstilbud. Personalet vil undersøge, om de har peer-medarbejdere til rådighed eller kan finde et godt match til dig.