Referat fra centerrådsmøde d. 15. december 2022

Referat af centerrådsmøde i Center for Unge og Midlertidige Botilbud, afholdt tirsdag den 15. december 2022 kl. 16-18 på Thorupgården.

1. Velkommen

Hans Hugo Andersen orienterer om, at det er hans sidste centerrådsmøde, da han har fået nyt job som Centerchef i Center for Selvstændige Boformer og Aktivitets- og Samværstilbud.

2. Opfølgning på spørgsmål fra forrige centerråd

2.1 Hvem går man til, hvis man ikke får svar på sine spørgsmål fra afdelingsleder?

Hans oplyser, at man bør få svar på de spørgsmål, som man stiller. Der er en generel forventning til, at ledere svarer, så hurtig som det er muligt. Svarer leder ikke efter gentagende henvendelser, opfordres der til, at man går til dennes leder.

2.2 Adgang til Thorupgården (blev ikke nævnt)

Ring på dørklokken, eller ring til et af hovednumrene: 82 56 22 49 / 82 56 22 52

2.3 Bekymring for at de ressourcemæssige konsekvenser, der følger med sikkerhedsinstruksen på Griffenfeldsgade, kommer til at gå ud over beboerne.

Der vil i 2023 ske en opnormering på Griffenfeldsgade. Dette skal meget gerne imødekomme de ressourcemæssige konsekvenser. Der fremhæves et behov for en opmærksomhed på, at når nogle BVC-scores, har det en betydning for den normering, der er på tilbuddet. Hans orienterer om, at det kan overvejes, om sikkerhedsinstruks skal tilpasses lokalt.

2.4 Må man offentliggøre centerrådsmedlemmernes navne til beboerne i centret, jf. GDPR?

På baggrund af henvendelse til jura oplyses der om, at man gerne må fortælle, hvem der er centerrådsrepræsentant i centerrådet fra eget tilbud, ellers er rollen som repræsentant noget nær umulig. Kontaktoplysninger på øvrige rådsmedlemmer kan ikke deles på tværs af tilbud.

Rådssekretær Maria kan kontaktes, hvis der er et ønske om kontaktoplysninger på et rådsmedlem uden for eget tilbud. Man kan skrive til Maria på følgende mail: CG2P@kk.dk.

2.5 Transparens over budgetterne: Hvor kan man finde botilbuddets driftsbudget? Og ud fra hvilke kriterier tilføres botilbuddene deres budget?

Kriterier for midler, der tilføres et botilbud, afhænger af VUM-fordelingen. Driftsbudgetterne kan ses på tilbudsportalen – hvis ikke det fremgår tydeligt, kan man som alternativ lave en aktindsigtsbegæring.

Det opleves fortsat ikke gennemsigtigt. Maria følger op på, om det er muligt at få en mere uddybende beskrivelse.

3. Orientering fra centerchef

3.1 Ny organisering i Center for Unge og Midlertidige Botilbud

Ansættelse af ny centerchef er i gang, der afholdes 2. samtale mandag d. 20. december. Medlem fra centerrådet deltager i ansættelsessamtaler. Så snart det er offentliggjort, hvem der bliver ny centerchef, orienteres centerrådet.

Tilbudsleder Jesper Harboe er stoppet, ledelseskræfterne er der fortsat behov for. BofNa bliver organisatorisk placeret under Paul Buhl, og Griffenfeldgade får ny tilbudsleder. I perioden frem til der ansættes ny tilbudsleder dækker Jonas Amitzbøll Griffenfeldgade.

Der er tilkøbt ekstern konsulent Stine Page, der understøtter den faglige ledelse i centeret.

På trods af ny organisering og opnormering udtrykker centerrådsmedlemmerne fortsat en bekymring omkring udfordring med at fastholde og rekruttere medarbejdere og ledere ude på tilbuddene. 

3.2 Budget 2023

Der har været en PL-fremskrivninger i 2022. Midlerne er fordelt og lagt ud på botilbuddene, hvor de hører til. Der er tilførsel af ekstra ressourcer på tilbuddene Borgervænget, Griffenfeldgade, Sydhavnen og Thorupgården. Alle midler effektueres i starten af 2023.

3.3 Thorupgården 4. sal

Alle beboere er indflyttet, tilbuddet er i drift, og elevator er godkendt.

3.4 Faglig ledelse

Der er forskellig praksis på tilbuddene, og der er fokus på kvalitet efter overgangen fra fagsystemet CSC til fagsystemet DOMUS. Der vil i 2023 være fokus på opkvalificering af dokumentationspraksis, eksternt konsulenthus understøtter processen. Der uddannes LA2-instruktører i centret, lederne er i gang med at undersøge, om borgere kunne være interesseret i at deltage på uddannelsen.

Hans afslutter og takker for samarbejdet.

4. Status på pårørendeindsatsen

Pårørendevejleder Julie gennemgår en ny lokal pårørende politik for Center for Unge og Midlertidige Botilbud. For uddybning kan man læse vedlagte pårørendepolitik. (Kontakt Maria på CG2P@kk.dk, hvis du ønsker den sendt).

Der efterspørges arrangementer ved pårørendevejleder for venner.

Det drøftes, at man kan overveje at tydeliggøre, hvordan man som pårørende kan trække på pårørendevejleder. Fx: hvor mange gange kan man få støttende samtaler? Der er allerede udgivet en pjece, hvor man kan læse mere om hvad pårørendevejledningen i Center for Unge og Midlertidige Botilbud består i.

Julie inddrager de pårørende i det videre arbejde og planlægning af temaer og arrangementer.

H oplyser, at der kunne være et behov for mere information i forbindelse med indflytning på botilbud. Det drøftes, at der er forskel på, hvordan man bliver taget imod fra tilbud til tilbud.

Det stilles forslag om pjece/velkomstfolder, hvor der blandt andet også er beskrevet information om pårørendevejleder. Pårørendevejleder er i gang med at lave kortlægning omkring, hvordan man arbejder med indflytning. Forslaget om velkomstfolder drøftes på kommende centerråd.

Pårørendepolitikken skal evalueres i 2024.

5. Nyt fra Dialogforum

Sidste møde blev afholdt d. 15. november. Dialogforum og indhold på forrige møde præsenteres.

5.1 Omstillingsplanen

Dialogforum havde besøg af Anders Møller (vicedirektør) og Lene Hoen (chefkonsulent) om arbejdet med Omstillingsplanen. Det drøftes på centerrådet, at socialpsykiatrien fortsat ikke opleves at have de samme rettigheder som handicaprådet.

5.2 Hvem har høringsretten ift. 10-årsplanen?

Det er fortsat uklart, hvem der har hørringsrettet, men Dialogforum ønsker fortsat inddragelse. Sekretæren for Dialogforum er gået videre med det.  P oplyser, at Dialogforums tilbagemeldinger fra høringssvar til misbrugspolitikken er medtaget.

Ønsker man at komme i kontakt med dialogforum deltagere og få punkter med kan man skrive til Maria på CG2P@kk.dk.

6. Orientering fra beboerrepræsentanter og pårørenderepræsentanter

Nedenstående forslag udskydes til kommende møde, da centerchef ikke deltog på denne del af mødet.

Forslag: Center for Unge og Midlertidige Botilbud kan blive bedre til at medtænke beboerne i temadage og workshops for medarbejderne.

Forslag: Fokus på forbedret kommunikation – som beboer kan det til tider være svært at føle sig hørt, jf. manglende opfølgning.

Bekymring: Personalets sikkerhed bliver sat før beboernes, jf. sikkerhedsinstruks/BVC-scoringer.

Bekymring: Bekymring omkring ledelses- og personalesituationen på Griff31 på grund af stor personaleudskiftning.

7. Tværgående temamøde

Onsdag den 26. oktober blev det første temamøde afholdt for medlemmerne i de fire centerråd. 

Mødet tog afsæt i 4 kortfilm, der alle sætter fokus på universelle problemstillinger og modgår stigmatisering af psykisk sårbarhed. 

Til arrangementet deltog filminstruktøren og de medvirkende, som stillede op til dialog med centerrådsmedlemmerne efter filmfremvisningen.

Film fra arrangementet vises ”hvis du tør”.

10-årsplan og paneldebat er input til kommende temamøde.

Der skal nedsættes en arbejdsgruppe til 2023. Punktet blev ikke drøftet.  

8. Eventuelt

8.1 Årshjul for møder i 2023 (turnus på ugedage)

Godkendt, Maria sender nye mødedatoer ud.

8.2 Medlemmer

Centerrådssekretær har i 2023 fokus på, at der skal udvælges en ny ledelsesrepræsentant og suppleres med én medarbejderrepræsentant.