Sydhavnen

Sydhavnen er et botilbud til psykisk sårbare borgere i alderen 18-25 år. Vi holder til i et charmerende træhus med egen have og rig mulighed for at bruge naturen i vores lokalmiljø. Hos os vægter vi samvær og samarbejde højt.

Hverdagen i Sydhavnen

Hos os i Sydhavnen er det vigtigt at skabe et trygt miljø med hyggelige rammer, hvor både beboere og medarbejdere har det godt og føler sig hjemme og tilpas. Vores rehabiliterende indsatser bygger på et troværdigt og ligeværdigt samarbejde imellem den enkelte beboer og dennes kontaktperson. Vi stræber efter, at du som beboer i Sydhavnen oplever et tæt og trygt samarbejde med din kontaktperson, som er med til at støtte og udfordre dig til at skabe en meningsfuld hverdag. Vi har fokus på udvikling af selvstændighed og mulighed for at starte i uddannelse eller beskæftigelse. 

I Sydhavnen er du som beboer med til at træffe beslutninger og sætte retning for de ting, vi laver sammen som fx aftensmad, aktiviteter, arrangementer, turer ud af huset og meget mere. Din stemme spiller en kæmpe rolle i forhold til, hvordan vi tilretterlægger hverdagen i Sydhavnen.  

Den enkelte i fokus

Sydhavnens beboere har typisk været igennem et længerevarende behandlingsforløb og er nu klar til den del af behandlingen, som handler om at få dagliglivet til at fungere og starte en udvikling af tilværelsens sociale aspekter.

Vores indsatser sigter mod at støtte op om, at du som beoer i så høj grad som muligt bliver i stand til at mestre dit eget liv. Det kan for eksempel betyde, at du på sigt flytter i en mere selvstændig bolig og får adgang til en uddannelse eller arbejdsmarkedet.

Faglig støtte

Helt konkret støtter vi dig som beboer på fire overordnede områder:

  1. Botræning/ADL - for eksempel praktiske gøremål i hjemmet.
  2. Socialfærdighedstræning - for eksempel at være en del af sociale fællesskaber i relation med andre.
  3. Identitetsafklaring - for eksempel at starte uddannelse eller job.
  4. At skabe sammenhæng mellem psykiatrisk behandling og det levede liv - for eksempel understøtte at du modtager den rette behandling og profiterer af den.

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere.

Sydhavnens målgruppe

Målgruppen er borgere i alderen 18-25 år med psykosociale vanskeligheder, som er henvist efter servicelovens § 107.

Kontakt os

Sydhavnen

Sydhavnen

Thomas Koppels Alle 13

2450 København SV

Paul Buhl Jørgensen

Paul Buhl Jørgensen

Tilbudsleder

Louise Haugaard

Louise Haugaard

Afdelingsleder