WeShelter aktivitets- og samværstilbud

Offsides Sociale Haver, N.A.B.O. og Pegasus er tre aktivitets- og samværstilbud, som hører under organisationen Weshelter. Vi tilbyder en bred vifte af aktiviteter for dig, som har lyst til at møde nye mennesker og blive del af et trygt fællesskab.

Offsides Sociale Haver

En bruger siger:

“Det kan godt være lidt akavet når man møder frem et sted og bare skal snakke - jeg kan bedre med at lave nogle ting sammen med andre, som her, når vi sår frø i urtepotterne - så kommer snakken mere naturligt”

Hverdagen hos os

Offside holder til i haven ved Bispebjerg Hospital. Hos os tilstræber vi at have en bred vifte af aktiviteter, vi kan tilbyde vores brugere - så der så vidt muligt er noget for enhver - alt efter interesser, evner og dagsform. Vi mødes om aktivteter i naturen og arbejder sammen om opgaver i haven, såsom  såning, udplantning, lugning, græsslåning, vanding, vedligeholdelse af bede og havemøbler. Men det er også muligt at spille brætspil, strikke, sludre og meget mere. Vi afholder flere forskellige workshops i løbet af et år, som for eksempel handler om dyrkning af blomster og krydderurter i væksthus og på friland, biavl med videre. 

En del af flere fællesskaber

Vi lægger vægt på at skabe varierede haverum, som eksempelvis adskiller sig i forhold til, hvor eksponerede de er for andre mennesker, der færdes i området. Nogle brugere er mere udadvendte i forhold til kontakten til besøgende i haven, mens andre foretrækker mere afskærmede rammer. Samtidigt med at vi er en del af vores eget AST-fællesskab har vi i dagligdagen en oplevelse af også at være en del af et større broget fællesskab med de mange mennesker, som benytter de faciliteter, vi har etableret og vedligeholder. Det kan for eksempel være patienter ved Bispebjerg Hospital, pårørende, besøgende og hospitalspersonale. 

 

N.A.B.O. center

I NABO ser vi fællesskabet som en ressource, og vores slogan, som er udarbejdet af vores brugere, er:  “Vi kan mere, når vi er flere”.

Hverdagen hos os

I NABO vægter vi fællesskabet højt og brugerne bliver inddraget mest muligt i beslutninger og den daglige drift. Derfor afholder vi fællesmøder hver 14. dag. Det er muligt at arbejde frivilligt eller hjælpe til i hverdagen med små opgaver. Vi tilbyder strukturerede forløb, som vi tilpasser den enkelte brugers behov og ressourcer. Vi har fællesaktiviteter såsom krea, sang, dans, bordtennis, temadage, kultur med kaffe m.m. Og vi har tilknyttet frivillige som tilbyder økonomirådgivning, massage, yoga, netværksvenner og madklub. I caféen sælger vi smørrebrød og der er fællesspisning flere gange om ugen. I vores dejlige have foregår hyggeligt samvær, og det er bestemt en mulighed at få jord under neglene. 

Satellit

Vi har også en Satellit, hvis formål er at give brugerne følgeskab til forskellige fællesskaber. Det er et opsøgende, håndholdt og brobyggende tilbud til ekstra sårbare borgere, der gerne vil bryde med isolation og ensomhed og søge mod fællesskaber. Tag fat i os for at høre nærmere.

Pegasus

En bruger siger:

”Hvis jeg ikke havde det her sted at komme, så ville jeg være helt til rotterne.”

På Pegasus er der plads til alle, og man skal ikke visiteres for at komme her. Vi har fokus på livsmestring og udvikling af sociale kompetencer samt netværksskabelse.

Formålet er ”at komme sig”, og under trygge rammer, skabe selvværd og aktivitets-lyst hos de mennesker, der bruger tilbuddet. Vi har fokus på muligheden for at indgå i meningsfulde fællesskaber, og vi lægger stor vægt på en ordenlig og venlig omgangstone, så alle kan føle sig velkomne.

Hverdagen hos os

Man kan deltage i forskellige aktiviteter, såsom eksempelvis læseklub, filmklub, madklub, yoga, kreativ-gruppe og ture ud af huset. Vi har fokus på at skabe de bedste rammer for udendørs bevægelse, fx ”morgenstræk”, ”hold balancen”, gå en tur med en ”snakke-makker” mm. Der er også mulighed for at spille bordtennis og dart samt deltage i turneringer med andre væresteder. Derudover kan man modtage NADA (øreakupunktur), og benytte vores massagestol.

Pegasus er placeret midt på Enghavevej, og er indrettet i små men hyggelige lokaler, med en café og et stort aktivitetslokale, samt et computerrum. Det er muligt at købe et godt og veltillavet varmt måltid mad kl. 11.30, men man er også altid velkommen til bare at komme forbi og nyde en gratis kop kaffe eller te og læse avisen.

Hvis man har brug for støtte, hjælp eller sparring i forhold til konkrete problemstillinger, kan man altid få en snak med en af medarbejderne. Hvis vi ikke kan hjælpe, bestræber vi os på at henvise til andre, der kan. Hvis der er behov for det, går vi – i særlige tilfælde og efter aftale – også med til eksempelvis samtaler hos Jobcenter, læge eller andre instanser.

Brugernes beskrivelse af Pegasus:

"Rummelighed, hjertevarme, empati, hjælp-til-selvhjælp, støtte når ”livet bider”".

Kontakt os

Offsides Sociale Haver

Offsides Sociale Haver

Parken ved Bispebjerg Hospital

København

Telefonnumre:

24 25 68 32

21 34 20 95

21 15 06 03

Find os mellem Ebba Lunds Vej og Esther Ammundsens Vej

N.A.B.O. Center

N.A.B.O. Center

Portugalsgade 10

2300 København S

Pegasus

Pegasus

Enghavevej 110

2450 København SV