AskovFondens Socialpsykiatri - ASPA

AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA) henvender sig til mennesker med psykiske sårbarheder i alderen 18 år op opefter. Vi er til for dig, der har brug for støtte til vejen til et bedre liv.

Hverdagen i ASPA

I ASPA tager vi udgangspunkt i de behov, der er vigtige for dig og din personlige udviklingsproces. Vi har to matrikler med forskellige tilbud, og sammen finder vi ud af, hvad der matcher dine behov bedst - hvad enten du har brug for samvær, gruppetilbud, individuelle samtaler, beskæftigelse, uddannelsesstøtte eller aktiviteter i hverdagen.

Fællesskabet er en væsentlig ramme for det enkelte menneskes udvikling i ASPA. Vi tror på, at det er afgørende at være en del af en større sammenhæng, hvor vi kan spejle os i hinanden og vokse i trygge rammer – et udviklende fællesskab.

Her beskriver en bruger sin udvikling i ASPA:

”Jeg er blevet mere positiv, fx ved de muligheder, jeg rent faktisk har, og de spring jeg kan tage, at jeg rent faktisk tør at tage dem nu. Førhen var jeg sådan, nej, puha det kan jeg ikke. Så jeg er blevet mere nysgerrig og tænker, at det kan da være meget spændende. Jeg har også kunne spejle mig i andre, og det har haft en betydning, når man ser andre have det på samme måde. Det gør bare noget at være sammen med ligesindede. Jeg har aldrig før kunne se mine egne muligheder i bare sig selv. Så dét, at jeg kan se, at andre kan, så kan det jo være, at det også lykkes for mig. Og hvis ikke, så har jeg det i det mindste prøvet. Førhen var der bare et stort sort hul, hvor jeg ikke kunne se, hvad jeg kunne arbejde med, eller hvordan min fremtid skulle se ud. Jeg kunne heller ikke se, hvad jeg egentlig kunne, men nærmest mere se, hvad jeg ikke kunne. Så det har jo forandret sig helt vildt.”

To huse: ASPA Kapelvej og ASPA Griffenfeldsgade

ASPA Kapelvej - formiddagstilbud

Formiddagstilbuddet er et struktureret tilbud til voksne og ældre med fokus på fællesskab gennem aktiviteter, såsom temagrupper, ture ud af huset, køkkenarbejde og pasning af gårdhave. Hver dag er der fællesspisning til morgenmad og frokost, som man betaler for. Inden du starter i tilbuddet, kommer du til en forsamtale, hvor vi sammen aftaler, hvilke dage du gerne vil komme.

ASPA Kapelvej – eftermiddags- og aftentilbud

Eftermiddags- og aftentilbuddet er et åbent, anonymt tilbud, hvor du kan komme og være, og hvor respekten for anonymiteten er vigtig. Her kan du også deltage i forskellige aktiviteter, såsom IT-undervisning, og du er altid velkommen til at bruge computerne, tage et bad, vaske tøj, læse dagens avis eller slappe af i tv-rummet. Derudover kan du hjælpe i køkkenet. Der kan hele dagen købes et varmt måltid mad samt te og kaffe.

ASPA Griffenfeldsgade

Måltider: I AskovFondens Café er døren åben for alle, og sammen med andre fra lokalsamfundet kan du købe et frokostmåltid eller en nybagt bolle. Du kan også læse dagens avis over en kop kaffe.

Beskæftigelse: Du kan komme i praktik eller være frivillig i AskovFondens Café eller i vores genbrugsbutik, Second A. Vi tager udgangspunkt i dine ressourcer, og du bliver støttet i det, der er udfordrende.

Kursusforløb og individuelle samtaler: Vores kursusforløb og individuelle samtaler afholdes løbende og støtter dig i din personlige udvikling og recovery.

Ung i ASPA: Som ung i ASPA kan du deltage i vores ungefællesskaber, selvværdskurser, individuelle samtaler og få støtte til uddannelse, økonomi og jobcenter. Der er mulighed for at anvende vores lokaler uden for åbningstiderne efter aftale.

Du kan læse mere om vores tilbud på Kapelvej og i Griffenfeldsgade på vores hjemmeside.

 

Telefontider

  • Kapelvej 55: Mandag til torsdag kl. 10-19 og fredag til søndag kl. 11.30-17 på telefon 35 30 17 28
  • ASPA Griffenfeldsgade 35: Mandag til fredag kl. 9-16 på telefon 35 30 17 26

Kontakt os

Kapelvej 55

Kapelvej 55

2200 København N

Åbningstider

ASPA Kapelvej har åben:

Mandage til torsdage: kl. 10.00-19.30

Fredage-søndage: kl. 11.30-17.00

ASPA Griffenfeldsgade 35

ASPA Griffenfeldsgade 35

2200 KBH N

Åbningstider

ASPA Griffenfeldsgade holder åbent:

Mandage til onsdage: kl. 9.00-16.00

Torsdage: kl. 9.00-20.00

Fredage: kl. 9.00-21.30