Københavns Kommunes logo

Kompasset

Kompasset er et aktivitets- og samværstilbud på Amager til dig over 18 år, som bor i København og som er psykisk sårbar. I Kompasset møder du ligesindede, som står i en tilsvarende situation som dig, og du kan få en samtale med en fagprofessionel.

Se en lille film om Kompasset

Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.

Hverdagen i Kompasset

I Kompasset kan du for en kortere eller længere periode blive en del af et socialt fællesskab i trygge rammer, deltage i aktiviteter og kurser og arbejde med din fysiske og mentale sundhed.

Vi tror på, at det er afgørende for menneskers trivsel at føle sig forbundet med andre og at være en del af et fællesskab.
Vi arbejder ud fra servicelovens § 104

Vi tilbyder kurser, drop-in aktiviteter og forskellige former for bevægelse, træning og samvær, som understøtter dig i din recovery-proces og kan give dig flere færdigheder til at mestre din hverdag. 

Nogle af de aktiviteter, du kan lave i Kompasset er:

 • Puls og styrke
 • Bevægeglæde
 • Kursus: Identitet og Relationer
 • OmBold
 • Smykkeværksted
 • Kreaværksted
 • Nørklerier (håndarbejde)
 • Gartnergruppe
 • Kursus: Ro i Krop og Sind
 • IT-hjælp
 • NADA

I Kompasset har vi nogle gode rammer for fysisk aktivitet og motion, og det er derfor en stor del af Kompassets aktivitetstilbud.

Du kan både deltage på forskellig holdtræning og træne individuelt i vores træningslokale i åbningstiden. Du kan booke tid hos en medarbejder, som kan hjælpe dig i gang med træning, som er tilpasset dit behov og niveau.

Vi har desuden en lille cafe, som sælger kaffe, te, frugt, snacks. For det meste er der mulighed for frokost hver dag. Udenfor har vi en grøn og hyggelig lukket gårdhave med drivhus og havemøbler.

Der er god plads til at sidde, enten i fred og ro, eller i fællesskab med andre.

Hvordan bliver jeg en del af Kompasset?

  Du skal ikke visiteres til at komme i Kompasset. Kunne Kompasset være noget for dig, er du altid velkommen til at komme og se stedet og høre mere om dine muligheder. Du kan enten ringe eller skrive først, eller bare komme forbi. Vi har også en ugentlig introduktion for nye brugere.

  Hvorfor drop-in og kurser?

  Hvad er forskellen på drop-in og kurser?

  Om drop-in

  Formålet med drop-in er at tilbyde aktiviteter der er fleksible, løbende tilgængelige og uden tilmelding. Således kan du deltage, når dagsformen er til det.

  Om kurser

  Formålet med kurser er at hjælpe dig til at få bedst muligt greb om din tilværelse. Vi arbejder i fællesskab på at give dig en tro på egen formåen, du opnår nye kompetencer og du får kendskab til mentale værktøjer. Kort og godt formålet er, at du får et hverdagsliv, som er mest muligt meningsfyldt.

  Du vil med stor sandsynlighed også komme med dine egen forventninger og vi vil støtte dig i, at disse kan blive realistiske og gennemførlige.

  Vores kurser er kendetegnet ved at have et tema, de er tidsafgrænsede, har faste kursusdage og med forpligtende tilmelding på forhånd. Du bliver inviteret til en samtale, hvor vi taler om forventninger, ønsker, kursets tema og indhold.

  Recovery og rehabilitering

  Recovery og rehabilitering i den københavnske socialpsykiatri

  Recovery er en individuel og personlig udviklingsproces, som den enkelte selv definerer. Mennesker kommer sig af psykisk sygdom på mange forskellige måder. Det er forskelligt fra person til person, om man kommer sig helt eller delvist, ligesom det er forskelligt, hvor lang tid det tager at komme sig.

  Rehabilitering er det tilbud borger får hos aktivitets- og samværstilbuddene (AST). Det er borgernes behov og ønsker, der er styrende for rehabiliteringen. Borgerne er erfaringseksperter, og medarbejdere er fageksperter, som støtter borgerne i at få et hverdagsliv på egne præmisser.

  Bliv klogere på begreberne 'rehabilitering' og 'recovery'.
   

  Kontakt os

  Kompasset

  Kompasset

  Sundbygårdsvej 1

  2300 København S.

  Åbningstider

  Mandag: 10-16

  Tirsdag: 10-16

  Onsdag: 12-16

  Torsdag: 10-15

  Fredag: 10-15:30

  Du er velkommen til at ringe eller skrive til os. Du er også altid velkommen til at komme forbi til en snak, hvis du tænker Kompasset er noget for dig.

  Har du akut brug for hjælp, uden for vores åbningstid, så kan du kontakte døgnåbne Akuttilbuddet.

  Tilbudsleder Rasmus Bach Gadegaard

  Tilbudsleder Rasmus Bach Gadegaard

  Stedfortræder Christine Windfeld Rasmussen

  Stedfortræder Christine Windfeld Rasmussen